BOKS COACHING

Boksen is een populaire en geliefde sport onder jongeren en volwassenen. Dit maakt deze vechtsport een interessante ingang om mee te werken aan bewustwording en persoonlijke groei. Weerbaarheid, emotieregulatie, zelfreflectie en eigen verantwoordelijkheid nemen zijn kernwoorden van onze coaching programma’s.

Boks ervaring is niet nodig. Het gaat immers niet om hoe goed je kunt boksen. Ondanks dat wij wel aandacht schenken aan de boks technieken is het geen reguliere boksles.

Boks coaching wordt gegeven door gecertificeerde trainers vanuit Mentaal Fit & Gym Dordrecht. Wij doen dit op onze eigen locatie(de Gym), bij bedrijven, instanties en scholen. Het programma bestaat uit minimaal 5 trainingen en een eindevaluatie waarin besproken wordt of het programma een vervolg nodig heeft om verder te werken aan de  gestelde doelen.

Er wordt gewerkt aan het vergroten van het zelfbewustzijn (eigen gedrag), zelfvertrouwen en aan emotie regulatie. Vanuit een psycho-fysieke gerichte benadering bieden wij ondersteuning aan dmv reflectie tijdens de sessies. Met als doel bewust te worden van eigen gedachten, gevoelens, handelingen en de reacties rondom het boksen.

In onze boks coaching trajecten werken wij met methodiek van boksend opvoeden & BOKScoaching als basis. Wij kunnen een afgestemd programma maken met een combinatie van methoden. Deze bespreken wij in de intake.

  • Boksend Opvoeden methode
  • BOKScoaching methode
  • Thema Gecentreerd werken
  • Verlies en Trauma Integratie
  • Innerlijkkind begeleiding
  • Adem coaching

Onze boks coaching trajecten kunnen worden ingezet als weerbaarheidstraining en laagdrempelige therapie voor lichaam en geest, om fysiek en mentaal fitter te worden.

Sport is bij uitstek hét instrument om kinderen en jongeren te bereiken en absoluut dé manier om ongedwongen met ze te communiceren. Boksen is een heel geschikte trainingsmethode voor persoonlijke bewustwording, persoonlijke ontwikkeling, vergroten van sociale competenties en vergroten van sociale weerbaarheid. En daarmee helpt het ook nog eens om lekkerder in je vel te komen.

Dit programma biedt op een laagdrempelige wijze hulp aan kinderen/ jongeren(met eventueel hun gezin, zowel individueel of in groepsverband) Die een steuntje in de rug nodig hebben. Spelenderwijs wordt aan de hulpvraag gewerkt. Onderwerpen die aan de orde komen kunnen gaan over opgroeien, opvoeden, puber zijn, de dynamiek binnen het gezin, pesten, eigen verantwoordelijkheid nemen, weerbaar worden fysiek, mentaal en emotioneel .

Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de deelnemers om juiste keuzes te maken door concrete afspraken te maken. Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we buiten toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat.

Boksend Opvoeden geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod ‘Stichting Keurmerk Beroepsscholing’. De beweging interventie ‘Boksend Opvoeden’ is erkend door kennis centrum sport & bewegen en goed Beschreven. In het onderwijs draagt deze training ook bij aan de Gezonde school- activiteiten.

Herken jij het gevoel dat je ontzettend veel ballen in de lucht moet houden? Dat je weinig aan jezelf toekomt? Vaak moe en uitgeblust bent? Moeite hebt om voor jezelf te kiezen en écht te doen wat jij graag wilt? Geef je dan op voor Ladies Fit programma. Een programma van 5 weken met een groep vrouwen die zich hier allemaal in herkennen. Alle hulpvragen zijn anders maar iedereen kan werken aan haar eigen doel! Ladies Fit is geschikt voor alle leeftijden. Je hoeft hier ook niet sportief voor te zijn. Onderwerpen kunnen gaan over zelfliefde, emoties durven voelen, grenzen aangeven, in je kracht staan, veiligheid, vertrouwen, overgave, kwetsbaarheid, relaties, moederschap.

Dit programma is voor ieder individu die bereid is naar zichzelf te kijken. We werken oa aan fysieke, mentale en emotionele weerbaarheid, zelfreflectie en eigen verantwoordelijkheid nemen. Na het vaststellen van een hulpvraag, maken we concrete doelen waar we mee aan de slag gaan de komende 5 weken. Iedere 5 weken vindt er een evaluatie plaats om vast te stellen of de gemaakte doelen behaald zijn en of er een vervolgtraject nodig is.